Voor het realiseren van 3D visualisaties hanteren we het volgende stappenplan:

1. Informatie verzamelen + briefing
De klant levert alle beschikbare materialen aan; dit kunnen zijn: plannen (bij voorkeur digitaal, ideaal zijn Autocad bestanden in .dwg, maar dit mogen even goed .pdf of .jpg bestanden zijn), gevels, snedes, ontwerpschetsen, omgevingsfoto’s, …
We bespreken samen het doel van de visualisatie en het gewenste eindresultaat.

2. Maken van het 3D model
Op basis van het aangeleverde materiaal wordt een 3D-model gemaakt van het gebouw. Afhankelijk van de gewenste eindbeelden wordt het model gedetailleerd. Realistische materialen worden toegekend aan het model. Samen met de klant bepalen we vervolgens de gewenste camerastandpunten voor de beelden. Testbeelden (waarbij het model nog niet ‘gerenderd’ is) worden hiervoor doorgestuurd, zodat we de compositie volledig juist kunnen krijgen vooraleer het (tijdsintensieve) renderproces wordt begonnen.

3. Renderen van de beelden
Bij het ‘renderen’ van de beelden, wordt het 3D model omgezet naar een realistisch beeld, waarbij door de juiste belichtingsinstellingen en camerastandpunten een waarheidsgetrouw beeld met schaduw en diepte wordt gegenereerd. Dit is een zeer tijdsintensief proces, waarbij de computer voor elk stuk de juiste lichtinval en de juiste textuur berekent. (Meer weten over renderen? Hier vindt u een uitgebreide uitleg.)
Hieronder ziet u een 3D model voor én na het renderproces:

Voor: 

Na:

4. Afwerking in Photoshop
In Photoshop worden de beelden verder afgewerkt. Menselijke figuren worden toegevoegd, evenals auto’s, accesoires, extra meubilair en alle gewenste groenvoorzieningen. Indien mogelijk wordt het 3D-beeld in een foto van de omgeving geplakt, om tot een fotorealistische collage te komen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.